論文 - 折笠 貴寛
-
Vacuum drying characteristics of kiwifruit and analysis of drying shrinkage
Takahiro Orikasa, Long Wu, Poritosh Roy, Yoshiki Muramatsu, Toshikazu Yano, Takeo Shiina, Akio Tagawa
Journal of the Society of Agricultural Structures, Japan 43 ( 4 ) 145 - 151 2012年12月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
カットリンゴの熱風乾燥における溶液散布処理が表面硬化および褐変に及ぼす影響
森房素乃子,折笠貴寛,村松良樹,田川彰男
日本食品科学工学会誌 59 ( 11 ) 583 - 590 2012年11月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Impact of microwave drying on the quality attributes of okra fruit
Lam Van Man, Takahiro Orikasa, Yoshiki Muramatsu, Akio Tagawa
Journal of Food Processing & Technology 3 ( 10 ) 2012年09月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
コマツナの乾燥への遠赤外線の利用
岡本慎太郎,折笠貴寛,桑嶋学人,菰田俊一,齊藤順一郎,矢野歳和,村松良樹,小出章二,椎名武夫,田川彰男
日本食品科学工学会誌 59 ( 9 ) 465 - 472 2012年09月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
マイクロ波乾燥によって得られた乾燥野菜の空隙率が吸水性に及ぼす影響
玉木由佳莉,折笠貴寛,村松良樹,田川彰男
日本食品科学工学会誌 59 ( 8 ) 401 - 408 2012年08月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Hot air drying and vacuum drying characteristics of scarlet runner beans
Yoshiki Muramatsu, Eiichiro Sakaguchi, Takahiro Orikasa, Akio Tagawa
International Journal of Food Engineering 8 ( 3 ) Article 27 2012年07月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Sweet potato having a low temperature-gelatinizing starch as a promising feedstock for bioethanol production
Sathaporn Srichuwong, Takahiro Orikasa, Junko Matsuki, Takeo Shiina, Tooru Kobayashi, Ken Tokuyasu
Biomass and Bioenergy 39 120 - 127 2012年04月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Evaluation of the life cycle of bioethanol produced from rice straws
Poritosh Roy, Takahiro Orikasa, Ken Tokuyasu, Nobutaka Nakamura, Takeo Shiina
Bioresource Technology 110 239 - 244 2012年04月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
A techno-economic and environmental evaluation of the life cycle of bioethanol produced from rice straw by RT-CaCCO process
Poritosh Roy, Ken Tokuyasu, Takahiro Orikasa, Nobutaka Nakamura, Takeo Shiina
Biomass and Bioenergy 37 188 - 195 2012年02月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
水産物の熱物性値の測定と推算モデルの選定
村松良樹,坂口栄一郎,折笠貴寛,永島俊夫,田川彰男
日本食品保蔵科学会誌 38 ( 1 ) 11 - 18 2012年01月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Life cycle of meats: An opportunity to abate the greenhouse gas emission from meat industry in Japan
Poritosh Roy, Takahiro Orikasa, Thammawong Manasikan, Nobutaka Nakamura, Qingyi Xu, Takeo Shiina
Journal of Environmental Management 93 218 - 224 2012年01月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
ジャガイモのブランチングにおけるカリウム溶出およびマイクロ波の適用
安藤泰雅,折笠貴寛,椎名武夫,五月女格,五十部誠一郎,村松良樹,田川彰男
日本食品科学工学会誌 58 ( 7 ) 284 - 290 2011年07月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Simultaneous estimation of the thermophysical properties of selected liquid dairy products by a transient heat flow probe method
Yoshiki Muramatsu, Eiichiro Sakaguchi, Takahiro Orikasa, Akio Tagawa
International Journal of Food Properties 14 557 - 569 2011年05月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
調理用トマトの乾燥およびブランチングへのマイクロ波の適用
安藤泰雅,折笠貴寛,椎名武夫,五月女格,五十部誠一郎,村松良樹,田川彰男
日本食品科学工学会誌 57 ( 5 ) 191 - 197 2010年05月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Hot air drying characteristics of sweet potato using moisture sorption isotherm analysis and its quality changes during drying
Takahiro Orikasa, Long Wu, Yasumasa Ando, Yoshiki Muramatsu, Poritosh Roy, Toshikazu Yano, Takeo Shiina, Akio Tagawa
International Journal of Food Engineering 6 ( 2 ) Article 12 2010年03月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Simultaneous estimation of the thermophysical properties of three kinds of fruit juices based on the measured result by a transient heat flow probe method
Yoshiki Muramatsu, Eiichiro Sakaguchi, Takahiro Orikasa, Akio Tagawa
Journal of Food Engineering 96 607 - 613 2010年02月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
稲わら由来のバイオエタノール生産におけるエタノール変換効率の違いがコスト,CO2排出およびエネルギ収支に及ぼす影響
折笠貴寛,徳安健,井上貴至,小島浩司,ロイポリトシュ,中村宣貴,椎名武夫
農業機械学会誌 71 ( 5 ) 45 - 53 2009年09月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Applicability of vacuum-dehydrofreezing technique for the long-term preservation of fresh-cut eggplant: Effects of process conditions on the quality attributes of the samples
Long Wu, Takahiro Orikasa, Ken Tokuyasu, Takeo Shiina, Akio Tagawa
Journal of Food Engineering 91 560 - 565 2009年04月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Life cycle inventory (LCI) of different forms of rice consumed in households in Japan
Poritosh Roy, Tsutomu Ijiri, Daisuke Nei, Takahiro Orikasa, Hiroshi Okadome, Nobutaka Nakamura, Takeo Shiina
Journal of Food Engineering 91 49 - 55 2009年03月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
乾燥野菜の吸水速度と体積変化に及ぼす空隙率の影響
折笠貴寛,高川知也,椎名武夫,田川彰男
日本食品科学工学会誌 56 ( 2 ) 72 - 78 2009年02月 [査読有り]
学術誌 共著・分担