論文 - 折笠 貴寛
-
乾燥米飯の乾燥・保存・吸水における含水率予測
小出章二,折笠貴寛,小出冬菜,村松良樹,田川彰男
日本食品保蔵科学会誌 42 ( 2 ) 59 - 64 2016年03月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Removal of ethylene and by-products using dielectric barrier discharge with Ag nanoparticle-loaded zeolite for keeping freshness of fruits and vegetables
Junki Nishimura, Katsuyuki Takahashi, Koichi Takaki, Shoji Koide, Masaya Suga, Takahiro Orikasa, Yoshiyuki Teramoto, Toshitaka Uchino
Transactions of the Materials Research Society of Japan 41 ( 1 ) 41 - 45 2016年01月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
The influence of inhibit avoid water defect responses by heat pretreatment on hot air drying rate of spinach
Takashi Watanabe, Takahiro Orikasa, Hiroshi Shono, Shoji Koide, Yasumasa Ando, Takeo Shiina, Akio Tagawa
Journal of Food Engineering 168 113 - 118 2016年01月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Simultaneous estimation and modeling of thermophysical properties of big-eyed tuna and pacific cod
Yoshiki Muramatsu, Eiichiro Sakaguchi, Shotaro Kawakami, Takahiro Orikasa, Shoji Koide, Teppei Imaizumi, Akio Tagawa
International Journal of Food Properties 18 2213 - 2222 2015年10月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
コンジョイント分析を用いた乾燥パプリカの最適ブランチング処理条件の検討
渡邊高志,折笠貴寛,小出章二,佐藤和憲,中村宣貴,椎名武夫,田川彰男
日本食品科学工学会誌 62 ( 8 ) 394 - 401 2015年08月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Evaluation of the life cycle of bioethanol produced from soft carbohydrate-rich and common rice straw in Japan with land-use change
Takahiro Orikiasa, Poritosh Roy, Ken Tokuyasu, Jeung-yil Park, Masakazu Ike, Motohiko Kondo, Yumiko Arai-Sanoh, Nobutaka Nakamura, Shoji Koide, Takeo Shiina
Engineering in Agriculture, Environment and Food 8 161 - 168 2015年07月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Effect of bioethanol conversion efficiency and ratio of rice paddy area to flatland on energy consumption and CO2 emission of rice straw transport process in Japan
Takahiro Orikiasa, Poritosh Roy, Ken Tokuyasu, Nobutaka Nakamura, Shoji Koide, Takeo Shiina
Biosystems Engineering 133 95 - 101 2015年05月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Effects of solution spraying during hot air drying on drying rate, surface hardening and browning of fresh-cut Japanese pear
Teppei Imaizumi, Takahiro Orikasa, Sonoko Morifusa, Lam Van Man, Yoshiki Muramatsu, Shoji Koide, Toshitaka Uchino, Fumihiko Tanaka, Daisuke Hamanaka, Akio Tagawa
Engineering in Agriculture, Environment and Food 8 1 - 6 2015年01月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
保蔵温度の異なる緑熟トマトの追熟における果皮色,積算エチレン生成量および果実品質の変化
菅 理哉,小出章二,折笠貴寛,中村宣貴,椎名武夫
日本食品保蔵科学会誌 40 ( 6 ) 279 - 283 2014年11月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Modeling of the respiration rate and gene expression patterns of cabbage in response to mechanical impact stress using a modified weibull distribution
Manasikan Thammawong, Takahiro Orikasa, Hitomi Umehara, Ilmi Ganga Namali Hewajulige, Tomoko Kaneta, Nobutaka Nakamura, Yasuhiro Ito, Kohei Nakano, Takeo Shiina
Postharvest Biology and Technology 96 118 - 127 2014年10月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Effect of different drying methods on physical and chemical attributes of blanched green bell pepper
Lam Van Man, Takahiro Orikasa, Shoji Koide, Yoshiki Muramatsu, Akio Tagawa
Food Science and Technology Research 20 ( 4 ) 775 - 783 2014年09月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
ブランチング処理がカットキャベツの遠赤外線乾燥過程における水分蒸散速度および品質変化に及ぼす影響
渡邊高志,折笠貴寛,佐々木邦明,小出章二,椎名武夫,田川彰男
農業食料工学会誌 76 ( 5 ) 387 - 394 2014年09月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
新規バルクコンテナを利用したダイコン流通プロセスにおけるCO2排出量削減の可能性
折笠貴寛,中村宣貴,ロイポリトシュ,タンマウォンマナスィカン,兼田朋子,吉田誠,曽我綾香,大野誠治,新實誉也,横山幸一,西尾恵,小出章二,椎名武夫
日本包装学会誌 23 ( 4 ) 293 - 304 2014年08月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
ブロッコリの諸成分変化に及ぼすブランチングとマイクロ波加熱の影響
町田元気,折笠貴寛,今泉鉄平,田川彰男
日本食品科学工学会誌 61 ( 7 ) 278 - 285 2014年07月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
イモ類およびダイコンの熱物性および電気的特性に及ぼす熱湯浸漬処理の影響
今泉鉄平,村松良樹,折笠貴寛,濱中大介,田中史彦,内野敏剛,田川彰男
日本食品科学工学会誌 61 ( 6 ) 244 - 250 2014年06月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
キウイフルーツの熱風乾燥における短時間熱湯浸漬前処理の適用
吉田裕史,折笠貴寛,小出章二,村松良樹,田川彰男
日本食品科学工学会誌 61 ( 4 ) 151 - 159 2014年04月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
Impacts of hot air and vacuum drying on the quality attributes of kiwifruit slices
Takahiro Orikiasa, Shoji Koide, Shintaro Okamoto, Teppei Imaizumi, Yoshiki Muramatsu, Jun-ichi Takeda, Takeo Shiina, Akio Tagawa
Journal of Food Engineering 125 51 - 58 2014年03月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
積算温度を指標としたコマツナの遠赤外線乾燥における品質変化の評価
岡本慎太郎,折笠貴寛,畑中咲子,菰田俊一,齊藤順一郎,富樫千之,村松良樹,小出章二,椎名武夫,田川彰男
日本食品保蔵科学会誌 39 ( 6 ) 311 - 318 2013年11月 [査読有り]
学術誌 共著・分担
-
サトイモおよびナガイモへのマイクロ波ブランチングの適用
今泉鉄平,折笠貴寛,村松良樹,田川彰男
日本食品科学工学会誌 60 ( 1 ) 11 - 18 2013年01月 [査読有り]
学術誌 共著・分担