研究発表 - 折笠 貴寛
-
Reducing the energy to parboil corn and the effect on kernel properties
口頭(一般) Genta Kanai, Takahiro Orikasa
The XX CIGR World Congress 2022 (Kyoto International Conference Center, Japan)
2022年12月 -
Simple evaluation model for life cycle assessment of spinach considering food waste reduction via modified atmosphere packaging
ポスター(一般) Yuma Sasaki, Takahiro Orikasa, Ryu Takaoka, Nobutaka Nakamura, Kiyotada Hayashi, Yoshihito Yasaka, Naoki Makino, Koichi Shobatake, Shoji Koide, Takeo Shiina
The XX CIGR World Congress 2022 (Kyoto International Conference Center, Japan)
2022年12月 -
Effects of vacuum microwave conditions on structural characteristics and physical properties of dried shiitake mushrooms
ポスター(一般) Daisuke Kurata, Takahiro Orikasa, Yuki Orikasa, Shoji Koide
The XX CIGR World Congress 2022 (Kyoto International Conference Center, Japan)
2022年12月 -
Modeling the relationship between life cycle environmental impacts of ripened peach and food loss reduction induced by transportation packaging
ポスター(一般) Yuma Sasaki, Rina Shinozaki, Takahiro Orikasa, Nobutaka Nakamura, Kiyotada Hayashi, Yoshihito Yasaka, Naoki Makino, Koichi Shobatake, Shoji Koide, Takeo Shiina
The 15th Biennial International Conference on EcoBalance (Fukuoka International Congress Center)
2022年10月-2022年11月 -
過冷却保存がカットリンゴ’ジョナゴールド’の鮮度保持に与える影響
口頭(一般) 杉澤龍之介,折笠貴寛,小出章二,大須賀玲
第80回農業食料工学会年次大会 (オンライン)
2022年09月 -
過冷却保存がカットキャベツの微生物学的品質および理化学的特性に与える影響
口頭(一般) 大須賀玲,小出章二,山田美和,折笠貴寛,上村松生
第80回農業食料工学会年次大会 (オンライン)
2022年09月 -
減圧マイクロ波乾燥シイタケの構造解析に基づく物性評価
口頭(一般) 倉田大丞,折笠貴寛,小出章二,折笠有基
第80回農業食料工学会年次大会 (オンライン)
2022年09月 -
LCA手法に基づく環境負荷量を推定する簡易計算式の構築ーMA包装による消費期限延長効果を考慮したホウレンソウのケーススタディー
口頭(一般) 佐々木勇麻,林清忠,折笠貴寛,高岡龍,小出章二,中村宣貴,椎名武夫,八坂慶仁,牧野直樹,正畠宏一
第80回農業食料工学会年次大会 (オンライン)
2022年09月 -
減圧マイクロ波乾燥処理が乾燥シイタケのグアニル酸抽出に及ぼす影響
口頭(一般) 倉田大丞,折笠貴寛,小出章二
日本食品科学工学会第69回大会 (東京農業大学)
2022年08月 -
減圧マイクロ波処理を適用した乾燥シイタケの構造解析および品質評価
口頭(一般) 倉田大丞, 折笠貴寛, 折笠有基, 小室 岬, 佐々木邦明, 小出章二
日本きのこ学会第24回大会
2022年03月 -
カットリンゴの10日間過冷却保存
口頭(一般) 大須賀 玲,小出章二,折笠貴寛,上村松生
第79回農業食料工学会年次大会 (オンライン)
2021年09月 -
モモ輸送時における「損傷発生と環境負荷量の関係」のモデル化と最適包装条件の検討
口頭(一般) 佐々木勇麻,折笠貴寛,中村宣貴,林清忠,八坂慶仁,牧野直樹,正畠宏一,小出章二,椎名武夫
第79回農業食料工学会年次大会 (オンライン)
2021年09月 -
過冷却保存技術のカットフルーツへの応用
口頭(一般) 大須賀玲、小出章二、桜井美咲、折笠貴寛、上村松生
農業食料工学会東北支部2020年度年次大会 (オンライン)
2020年12月 -
パルス電解前処理がカットリンゴの熱風乾燥における乾燥速度および品質変化に及ぼす影響
口頭(一般) 山影航也, 折笠貴寛, 小出章二, 佐藤広崇, 高橋克幸, 高木浩一, 青木仁史, 鎌形潤一, 原田和彦
農業食料工学会東北支部2020年度年次大会 (オンライン)
2020年12月 -
パルス電界処理がホウレンソウの熱風乾燥における乾燥速度および品質変化に及ぼす影響
口頭(一般) 山影航也,山田崇寛,折笠貴寛,高橋克幸,小出章二,高木浩一,鎌形潤一,青木仁史
2019農食施設CIGR VI国際大会 (北海道大学)
2019年09月 -
Effect of pulsed electric field treatment on drying rate and quality changes of spinach in hot air drying
ポスター(一般) Koya Yamakage, Takahiro Yamada, Takahiro Orikasa, Katsuyuki Takahashi, Shoji Koide, Koichi Takaki, Hitoshi Aoki, Junichi Kamagata
2019 International Joint Conference on JSAM and SASJ, and 13th CIGR VI Technical Symposium joining FWFNWG and FSWG Workshops (Hokkaido University)
2019年09月 -
Evaluation of color and flavor for shiitake mushroom dried using vacuum microwave treatment
ポスター(一般) Daisuke Kurata, Takahiro Orikasa, Shoji Koide
2019 International Joint Conference on JSAM and SASJ, and 13th CIGR VI Technical Symposium joining FWFNWG and FSWG Workshops (Hokkaido University)
2019年09月 -
Visual SLAM技術を利用した果樹園の3次元圃場地図の作成
口頭(一般) 塚野正洋,武田純一,小出章二,庄野浩資,折笠貴寛
2019農食施設CIGR VI国際大会 (北海道大学)
2019年09月 -
輸送時の振動による損傷を考慮したイチゴのライフサイクルアセスメント
口頭(一般) 佐々木勇麻,折笠貴寛,中村宜貴,林清忠,八坂慶仁,牧野直樹,正畠宏一,小出章二,椎名武夫
2019農食施設CIGR VI国際大会 (北海道大学)
2019年09月 -
減圧マイクロ波処理を用いた乾燥シイタケの品質評価
口頭(一般) 倉田大丞,折笠貴寛,小出章二
2019農食施設CIGR VI国際大会 (北海道大学)
2019年09月