総説・解説記事 - 折笠 貴寛
-
Drying kinetics and quality of tomato fruits dehydrated by a vacuum-microwave method
Takahiro Orikasa, Shoji Koide, Hana Sugawara, Takashi Watanabe, Masumi Okada, Uzuki Matsushima, Kazuhisa Kato, Yoshiki Muramatsu, Manashikan Thammawong, Nobutaka Nakamura, Takeo Shiina, Akio Tagawa
Acta Horticulturae ( International Society of Horticultural Science ) 1120 375 - 380 2016年07月
論文に準じたプロシーディング
-
A technical and environmental evaluation of implementation of the bulk container to the distribution of fresh Japanese radish and cabbage in Japan
Takeo Shiina, Manashikan Thammawong, Nobutaka Nakamura, Tomoko Kaneta, Takahiro Orikasa
Acta Horticulturae ( International Society of Horticultural Science ) 1120 285 - 292 2016年07月
論文に準じたプロシーディング
-
Evaluating the efficacy of modified atmosphere packaging (MAP) to reduce mechanical injury and quality loss of broccoli
Manashikan Thammawong, Kohei Nakano, Hitomi Umehara, Nobutaka Nakamura, Yasuhiro Ito, Takahiro Orikasa, Takeo Shiina
Acta Horticulturae ( International Society of Horticultural Science ) 1120 49 - 56 2016年07月
論文に準じたプロシーディング
-
アルファ化玄米の製造に関する研究(第1報)
小出章二,佐藤あい花,折笠貴寛,武田純一
農業食料工学会東北支部報 ( 農業食料工学会東北支部 ) ( 63 ) 25 - 28 2016年12月
学会支部会誌
-
マイクロ波によるトマトピューレ濃縮法の開発
折笠貴寛
アグリバイオ ( (株)北隆館 ) 1 ( 8 ) 86 - 88 2017年08月
機関誌
-
マイクロ波によるトマトピューレ濃縮法の開発
折笠貴寛
アグリバイオ ( (株)北隆館 ) 2 ( 7 ) 71 - 73 2018年07月
機関誌
-
Survival of cut cabbage subjected to subzero temperatures
Shoji Koide, Riko Kumada, Kasumi Hayakawa, Itsuki Kawakami, Takahiro Orikasa, Mitsuhiko Katahira, Matsuo Uemura
Acta Horticulturae ( International Society for Horticultural Science ) 1256 329 - 334 2019年11月
論文に準じたプロシーディング
-
Influence of drying rate on hot air drying processing of fresh foods using pulsed electric field
Takahiro Yamada, Kouya Yamakage, Katsuyuki Takahashi, Koichi Takaki, Takahiro Orikasa, Junichi Kamagata, Hitoshi Aoki
IEEJ Transactions on Electrical and Electronic Engineering 15 ( 7 ) 1123 - 1125 2020年07月
学術誌
-
LCA手法によるフードサプライチェーンの最適化
折笠貴寛
農業食料工学会誌 ( 農業食料工学会 ) 83 ( 5 ) 314 - 318 2021年09月
学術誌
-
減圧マイクロ波によるトマトピューレの濃縮 ー前加熱処理が食味と成分に与える影響ー
佐々木琴瑞,折笠貴寛,加藤一幾,松嶋卯月,小出章二
農業食料工学会東北支部報 ( 農業食料工学会東北支部 ) ( 68 ) 19 - 24 2021年12月
学会支部会誌
-
Dataset for life cycle assessment of strawberry-package supply chain with considering food loss during transportation
Yuma Sasaki, Takahiro Orikasa, Nobutaka Nakamura, Kiyotada Hayashi, Yoshihito Yasaka, Naoki Makino, Koichi Shobatake, Shoji Koide, Takeo Shiina
Data in Brief 39 107473 2021年12月
学術誌
-
ライフサイクルアセスメントによる果実輸送時の損傷ロスが環境負荷に及ぼす影響の評価
折笠貴寛,佐々木勇麻
冷凍 ( 日本冷凍空調学会 ) 97 ( 1129 ) 21 - 25 2022年01月
学術誌
-
LTOを指標としたニンジンの過熱水蒸気ブランチングにおける品質評価モデルの構築
折笠貴寛,江原 翠,渡邉高志,安藤泰雅,中村宣貴,小出章二
農業食料工学会東北支部報 ( 農業食料工学会東北支部 ) ( 69 ) 5 - 10 2022年12月
学会支部会誌
-
減圧マイクロ波乾燥ショウガの辛味成分および抗酸化活性の評価
折笠貴寛,松本悠希,倉田大丞,小出章二
農業食料工学会東北支部報 ( 農業食料工学会東北支部 ) ( 70 ) 7 - 12 2023年12月
学会支部会誌
-
Is food packaging harmful to the environment? A discussion of the direct and indirect influences of food packaging systems
Yuma Sasaki, Takahiro Orikasa, Takeo Shiina
Food Science and Technology Research 31 ( 2 ) 91 - 98 2025年03月
学術誌